image

Image
image


 

Beeldmateriaal en nieuwsartikelen Dr. DriessenDr. Driessen de kniespecialist weet als geen ander hoe ingrijpend de operatie van een knieprothese is. Bekijk hier het Magazine Zorg voor Beweging van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging waarin beschreven wordt hoe Koningin Beatrix de operatie van een totale knieprothese onderging.


Dr. Driessen is hier te zien in een uitzending van het informatieve programma Je Lijf, Je Leven van RTL 4 waarbij hij bij een patiënt een volledige knieprothese plaatst en hiermee zijn kwaliteit van leven weer teruggeeft.


Dr. Driessen is sinds 2001 ook werkzaam in Spanje, Clinica Vistahermosa te Alicante waar patiënten om hun moverende redenen terecht kunnen voor een snelle behandeling door een goede orthopeed.


Bekijk hier de uitzending van het programma Helder van Teleac waarin Dr. Driessen een aantal patiënten voorlichting geeft over de operatie die zal plaatsvinden in Spanje.

 


 

Nieuws


Nr. 6 Juni 2012 - Magazine ZIN

knie-zin 

Woensdag 2 februari 2011 Metro

metro


december 2010

 


 

Woensdag 23 september 2009 AD


Jon Bruijn (rechts) en Marcel Driessen aan het werk met een knie van een professioneel kitesurfer. Vanaf ko­mende maand doen de orthopedisch chirurgen ook operaties in het Vlietland Ziekenhuis, foto sanne donders


Vlietland slaat slag met twee toppers'

SCHIEDAM «Wat minister Klink betreft mag het Vliet-land Ziekenhuis de deuren sluiten als de financiële huis-houding niet op orde komt. 'Zat andere goede ziekenhuizen in de regio/ zegt hij. Maar als straks de orthope­disch chirurgen Marcel Driessen en Jon Bruijn in het Schiedamse ziekenhuis aan het werk gaan, onderscheidt het Vlietland zich wél.
SANDERSONNEMANS


Driessen en Bruijn, beiden 55 en be­horend tot de top in hun vakgebied, gaan naar schatting duizend opera­ties per jaar uitvoeren. Met hun komst wordt het Vlietland verrijkt met een gespecialiseerd laborato­rium dat kraakbeentransplantaties mogelijk maakt. De slechte financiële positie van het ziekenhuis was voor Driessen (Den Haag) en Bruijn (Delfgauw) geen beletsel een samenwerkings­verband aan te gaan. De specialisten verrichten thans knie-, heup- en schouderoperaties in hun zelfstandige kliniek Ortho-Fit in Delft. De kliniek beschikt daar over de modernste technologie. Waarom dan toch opereren in het Vlietland?
„Het is een schitterend ziekenhuis, ze hebben het nieuwste van het nieuwste en er is plek," zegt Driessen, die lyrisch is over de toekomstige werkplek.

„Omdat het ziekenhuis meer capaciteit heeft dan onze kliniek, wordt de patiënt snel­ler geholpen en krijgt hij de beste zorg. Het mes snijdt aan twee kanten: het ziekenhuis zoekt ons en wij zoeken het ziekenhuis."
Met de komst van de chirurgen wordt tevens een kraakbeenlaboratorium opgezet. Daar wordt kraakbeen gekweekt dat kan worden getransplanteerd in de gewrichten die dat nodig hebben. „Daarmee gaat het ziekenhuis zich uitermate onderscheiden," stelt Driessen.
Driessen en Bruijn doen niet alleen nieuwe heupen, knieën en schouders. „We voorzien ook in revisie-operaties, behandelingen aan oude protheses die aan slijtage onderhevig zijn."
De twee topspecialisten opereren al ruim twintig jaar en hebben in Delft een volledig geoutilleerde polikliniek. Over de voorzieningen in het Vlietland zijn ze zeer te spreken. „Een walhalla," zegt Bruijn. „De persoonlijke benadering van het personeel is er uitmuntend. Dat staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben nu vier proef operaties gedaan en alle patiënten zijn zeer te spreken."
Dat is Gerrit- Jan van Zoelen, voor­zitter van de raad van bestuur, ook. Meer patiënten betekent een grotere productie en dus een hogere omzet. „We hebben plek zat en draaien straks extra omzet die we heel goed kunnen gebruiken," zegt hij. „De heren willen niet zomaar komen. We hebben ook een dienstverlenings­overeenkomst gesloten. Ons personeel wordt op hun afdeling ingezet. We zijn een goed basisziekenhuis, maar straks gaan we ook bovenregionaal opereren."

 

 


Woensdag 23 september 2009 AD

 

Vlietland gaat ook in kraakbeen doen


SCHIEDAM • Het Vlietland Zieken­huis in Schiedam heeft twee topspecialisten aangetrokken die per jaar naar schatting duizend operaties gaan doen.
Het gaat om de orthopedisch chirurgen Marcel Driessen (Den Haag) en Jon Bruijn (Delfgauw).
Met hun komst wordt gelijk een kraakbeenlaboratorium opgezet. Daar wordt kraakbeen gekweekt dat vervolgens kan worden getransplanteerd in de gewrichten die dat nodig hebben. „Daarmee zal het Vlietland Ziekenhuis zich uitermate kunnen onderscheiden van de anderen," stelt Driessen.
Gerrit-Jan van Zoelen, voorzitter van de raad van bestuur van het Vlietland, is in zijn nopjes met de komst van de specialisten. „We zijn een goed basisziekenhuis, maar straks gaan we ook bovenregionaal opereren. We hebben 22 specialismen en met die van deze 'toppers' er-bij betekent dat echt een kwaliteits-impuls."
Driessen en Bruijn hebben al een aantal proef-operaties uitgevoerd en gaan vanaf komende maand in het Schiedamse ziekenhuis aan de slag.


Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 


image

image